Kokt torsk med gulrotstuing og bacon

kokt-torsk-med-gulrotstuing-og-bacon

Ingredienser (4 porsjoner)

800 g torskefilet, uten skinn og bein
2,5 ss salt
5 dl vann


Koking

1 l vann
1 ss salt
1 skive sitron
1 stk laurbærblad


Gulrotstuing

6 stk gulrot
3 dl melk
3 dl vann
0,5 stk løk
2 ss smør
2 ss hvetemel salt og pepper


Tilbehør

Potet og bacon

Framgangsmåte

  • Skjær torsken i serveringsstykker.
  • Rør salt ut i kaldt vann, og la fiskestykkene ligge i saltlaken i ca. 10 minutter.
  • Kok potet og stek bacon.


Koking

  • Kok opp vann, og tilsett salt, sitron og laurbærblad.
  • Rett før servering legger du tors- kestykkene forsiktig i kjelen, la trekke i ca. 5-8 minutter, til den flaker seg.
  • Løft opp med en hullsleiv, legg på et rent klede så den får rent av seg.


Gulrotstuing

  • Skrell og skjær gulrot i terninger. Kok møre i melk og vann.
  • Skrell og skjær løk i strimler. Surr lett i smør, og rør inn mel.
  • Spe med koke- kraft fra gulrøttene til du får en jevn og fin stuing.
  • La den trekke i 10 minutter for å fjerne melsmaken. Smak til med salt og pepper.
  • Ha i gulrot og varm forsiktig opp til de er varme.
  • Server torsken med kokte poteter, sprøstekt bacon og gulrotstuing.