Torsk og potetgrateng med sennep

 

Ingredienser (4 porsjoner)torsk-og-potetgrateng-med-sennep

600 g torskefilet, uten skinn og bein
400 g potet
2 dl melk
2 stk egg
1 ss dijonsennep
2 stk gulrot
100 g sellerirot
0,25 stk purre
2 ss griljermel
2 ss smør muskatnøtt
salt

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 grader.
  • Kok potet, mos dem og bland inn melk.
  • Pisk sammen egg og rør dem inn i potetmosen litt om gangen.
  • Smak til med sennep, salt og muskatnøtt.
  • Skjær torskefilet i terninger og bland disse inn i potetmosen.
  • Skjær gulrøtter og sellerirot i terninger, og purreløken i tynne skiver.
  • Gi grønnsakene et lett oppkok til de er møre.
  • Bland grønnsakene inn i potetmosen, og ha blandingen over i en smurt ildfast form.
  • Dryss griljermel på toppen og drypp over litt smeltet smør.
  • Stekes i ovn i ca. 25 minutter.

Tips

  • Liker du ikke sennep, tar du denne bare bort. Det smaker like godt uten.
  • Prøv gjerne med friske urter.