Tacotorsk fra Varanger

tacotorsk-fra-varanger

 

Ingredienser (4 porsjoner)

1 liter vann
80 gr salt
1 pose tacokrydder
4 stk store tacoskjell (trays)
800 gr. torskefilet (helst loins)
1 ss smør
2 ss. olje (helst raps)


For grilling ute:

Bruk olje på fisken
1 glass (mild) tacosaus
1⁄2 pk rømme

 

Salat:

En hjertesalat
1⁄2 pk ruccola
1⁄2 rødløk
2 tomater
1⁄2 rød paprika
1 boks mais(liten)
1/3 agurk

 

Framgangsmåte

Rør sammen vann, salt og tacokrydder og legg torskefiletene/loinsene i laken i ca 30 min. Legg på tørkerull etterpå slik at laken renner godt av. Bland sammen salatingrediensene og legg det som en bunn i de 4 varmede tacoskjellene. Stek torsken i smør el. olje ca. 2-3 min på hver side til de er gyldne. Legg fisken oppå salaten og pynt med mild tacosaus (bør ikke være for sterk. Da dominerer den fiskesmaken for mye). Ha litt rømme på toppen.